Lasse Kristiansen has uploaded 0 images and written 1 reviews. Click on the images and reviews below to see the harbour pages.
Lasse Kristiansen has 28 contribution points.
See an image you like? Please click the 👍 below the image to let Lasse Kristiansen know you liked it. The images are sorted by popularity.
See a helpful review? Please click the 👍 below the review to let Lasse Kristiansen know that you found it helpful.
Lasse Kristiansen sier:
beskrivelse
Innseiling og maritime forhold: Portør er et idyllisk lite sted ikke langt unna Kragerø. Innseiling fra nordøst med Urholmen om styrbord side eller fra syd med Styrmannsholmen på styrbord side. Ser litt komplisert ut på kartet, men som vanlig lettere enn det ser ut til. Når man passerer Styrmannsholmen må man gå mellom to grunner på 1,5 meter. Detter er uproblematisk om man følger litt med. Men det er da fort gjort å passere vika på babord side rett etter disse grunnene. Ikke gjør det Der er det veldig fint å ligge med brygger på begge sider. Men fortsetter man videre nordover kommer man straks til Portør Hamn, også på babord side.
Ankring: Vika rett sør om Portør havn anbefales. Brygger på begge sider, men noen steder litt grunt for seilbåter. Det er veldig fint å ankre opp i Portør Hamn, men følg med på ledninger og før inne i bukta. Sjekk kart og skilting. Den gamle loshavna sør i bukta brukes til nyttetrafikk så ikke la deg friste. Er bukta full så velg en av de fine holmene og skjær på østsiden. Her ligger man longside eller med anker ut akter. De fleste plassene er godt i le for vær og vind. Og noen veldig fine perler av plasser for de som er heldige.
Området: Portør er verd noen dagers opphold. Vakkert med flott utsikt over havet og et lite lokalsamfunn med gamle fine bygninger fra en stolt seilskutetid. Portør er også plassen hvor TV-Norges matprogram Camp Kulinaris blir spilt inn. Det er en flott restaurant, men dessverre ikke åpent. Men fortvil ikke. Like ved finner du sjarmerende Portør pensjonat med en flott hage og godt kjøkken og lokalt øl.
2 x helpful | written on 24. Jun 2021